×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

تصويربرداريمجموعه تشريفاتي دنيز

خدمات و تشريفات

× !-- begin of gohardasht.com profile every where source code-- language=java src=http://www.gohardasht.com/gohardasht.asp?username=bereta&th=1.png/ !-- end of gohardasht.com profile evry where source code --
×

آدرس وبلاگ من

danizfilmstudio.goohardasht.com

آدرس صفحه گوهردشت من

goohardasht.com/bereta

?????? ???? ?????? ???? ????? ????? ??? ????

آموزش فيلمبرداري مقدماتي:صحيح گرفتن دوربين .حركت .چرخش




همواره دست راست خود را محکم به پهلو بچسبانید و در حالی که نود درجه دستتان را خم کرده اید در جای مناسب خود  روی دوربین و دررون بند نگهدارنده قرار دهید توجه کنید همیشه دوربین به ندنتان نزدیک باشد و روی آن تسلط کامل داشته باشد. حالا دست چپتان را اگر دوربین روی کتفتان است در کنار لنز قرار دهید و آن را مهار کنید و انگشتانتان باید روی حلقه فوکوس و حلقه زوم قرار بگیرد  ولی اگر دوربین روی دستتان است سعی کنید با دست چپتان از زیر، دوربین را با تسلط و محکم بگیرید و گونه ای که کف دستتان کاملا رو به بالا باشد ، انگشت شست سمت چپ حلقه زوم  وانگشت بزرگ و انگشتری سمت راست حلقه زوم قرار گیرد این بهترین راه است البته می توان به جای زیر سمت چپ دوربین را نگه دارید.حالا نوبت کمر است که باید صاف باشد به یاد داشته باشید بیشتر مواقع  گردش به چپ وراست و بالا و پایین با کمر انجام می شود نه دست ، دقیقا مثل کاری که سه پایه برای ما انجام حالا پاهایتان را اندزه پهنای شانه هایتان باز کنید وپای چپ را کمی جلو تر قرار دهید تا به بهترین حالت نسبت  به شکل سه پایه قرار گیرد این نحوه صحیح گرفتن دوربین است که باید همواره به همین شکل انجام دهید شاید در ابتدا کمی تصویر شما لرزش داشته باشد ولی با تمرین زیاد می توانید این عیب را بر طرف کنید  در عکس بالا نحوه گرفتن دوربین را میبینید.

  پای سوم 

بدن انسان به هیچ وجه برای گرفتن دوربین مناسب نیست به همین دلیل ابزار زیادی برای ثابت نگه داشتن دوربین به وجود آمده اند (در مباحث بعد به آنها می پردازیم) ولی ما تا جایی که بتوانیم سعی می کنیم تقلیدی از کار سه پایه داشته باشیم و به همین خاطر از هر تکیه گاهی که اطرافمان باشد می توانیم به عنوان پایه سوم استفاده کنیم . دیوار ،تیر برق، ماشین، سکو و... همیشه پشت یا پهلو یا آرنج ها  تکیه داده میشود به یاد داشته باشید اگر بخواهیم با تکیه دادن قواعد گرفتن دوربین را رعایت نکنیم این کار چه فایده می تواند داشته باشد مثلا اگر آرنج خود را روی سقف ماشین بگذارید ولی با یک دست دوربین را نگه دارید در واقع هیچ کار مفیدی نکرده اید. مسلما زمانی می توان از تکیه گاه استفاده کرد که نیاز به جا به جا شدن هنگام ضبط نداشته باشیم.به تصویر زیر دقت کنید. 

  پن و تیلت

در مواقع پرکاربرد ترین نوع حرکت با دوربین هستند پن pan به حرکت دوربین در راستای افقی به سمت چپ و راست گفته می شود انواع آن و کاربرد های آن در مباحث بعد توضیح داده میشود اینجا فقط نحوه انجام آن را شرح می دهم . همان طور که قبلا گفتم چرخش با دوربین از کمر انجام می شود ودست همواره ثابت است حرکت باید بسیار نرم یکنواخت وبدون مکث باشد لحظه ابتدا و انتهای پن بهتر است (فقط لحظه شروع و پایان) کمی سرعتش از اواسط آن کمتر باشد تا حس حرکت و رسیدن به سوژه را بهتر القا کند قبل از ضبط چند بارحرکتی را که می خواهید انجام دهید تکرار کنید . و رو به روی جهتی که پن تمام می شود بایستید یعنی زمانی که ضبط را شروع می کنید کمر چرخیده است و هنگام پن از چرخش آن کم می شود . این کار باعث می شود هنگامی که عمل پن تمام می شود کنترل بهتری روی دوربین داشته باشید و همچنین می توانید تا 180 درجه چرخش کنید. استقرار پاها در چرخش اهمیت زیادی دارد می تونید پاهایتان را بیشتر از مواقع عادی باز کنید .تیلت tilt به حرکت در راستای عمودی به بالا و پایین گفته می شود . و انجام آن مثل پن به نرمی و یک نواختی باید انجام شود در تلیت آپ اگر مجبور شدید از حرکت دست برای بالا تر گرفتن دوربین استفاده کنید در حرکت تیلت وزن دوربین جا به جا مشود و تعادلتان را به هم می زند . که با تمرین این مشکل کوچیک حل شدنیه البته امروزه دیگه دوربین ها وزن زیادی هم ندارند.

راه رفتن با دوربین 

قطعا را ه رفتن با دوربین کاری نیست که توصیه بشه ولی اگر مجبور به دنبال کردن سوژه خود یا به هر دلیلی مجبور به حرکت شدید می توانید از این اصول برای کم کردن ارزش دوربین استفاده کنید. بر خلاف زمانی که ثابت ایستاده اید می توانید دست خود را از پهلو جدا کنید این کار باعث می شهود لرزش گام برداشتن کمتر شود ولی نکته اصلی این دست که موقع حرکت تمام وزن خود را از یک پا به پای دیگر منتقل کنید و پاهای خود را صاف و شکیل روی زمین قرار دهید . حالا دیگر هیچ لرزشی ندارید ولی زمانی که اولین ضبط خود را نگاه کنید فکر می کنید از درون یک گشتی در دریاهای مواج تصویر گرفتید چون تصویر به چپ و راست غلت می خورد . برای حذف این ایراد باید دست خود را به همان اندازه که موقع راه رفتن کج می شوید به طرف مخالف ببرید تا این حرکت خنثی شود . موقع عقب عقب راه رفتن نمی توانید وزن خود را به راحتی منتقل کنید بنا براین سعی کنید راه رفتن با نوک پا را تمرین کنید . کلا راه رفتن با دوربین همراه کمی لرزش خواهد بود و بعضی مواقع هم از این لرزش به عنوان یک تکنیک تصویربرداری میتوان استفاده کرد . رسیدن به تصویری قابل قبول نیازمند تمرین بسیار زیاد یست . و انتظار نتیجه عالی در اولین روز نداشته باشید .


بازديد شما از سايتwww.danizfilmstudio.comوعضويت در اون مايه ي افتخار ماست

چهارشنبه 5 بهمن 1390 - 10:57:08 PM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم
نظر ها

http://www.gegli.com

ارسال پيام

چهارشنبه 5 بهمن 1390   11:09:57 PM

پیوند های وبلاگ

آمار وبلاگ

41834 بازدید

13 بازدید امروز

2 بازدید دیروز

30 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements